• Bel: 035 541 44 77

Britisch Car Centre Baarn is ook het kentekenloket voor Baarn en omstreken.
13-06-2019

Wat is een Kentekenloket?

U heeft een auto gekocht van een particulier? Dan moet ook het kenteken van de auto op uw naam komen te staan. Dat kan nu ook bij British Car Centre Baarn. Lekker in de buurt en alle autokennis is daar aanwezig. Wel zo handig!

Wij bieden wij allerlei diensten die u als koper meer zekerheid bieden. Dat is natuurlijk ook prettig voor de verkoper, want zo verkoop je je auto sneller en beter.

Koper

Nieuwe auto op het oog, maar u wilt meer zekerheid? Het Kentekenloket doet voor u een gratis kilometercheck! Dan bent u er zeker van dat de kilometerstand klopt en komt u niet voor onaangename verassingen en kosten te staan. Zo bieden wij nog veel meer diensten.

Verkoper

Elke maand bezoeken ruim 1 miljoen potentiële autokopers Marktplaats.nl. Hoe zorg je ervoor dat ze uw auto kiezen? Bied ze meer zekerheid met het Kentekenloket! Met een kilometercheck, APK of aankoopkeuring neemt u die onzekerheden weg. Resultaat: een onderscheidende advertentie en uw auto sneller verkocht. En u schrijft er meteen het kenteken over.

Kenteken overschrijven

Als een auto is verkocht, moet het kenteken worden gekoppeld aan de naam van de nieuwe eigenaar. Dat noemen we kenteken overschrijven of auto overschrijven. Koopt u een auto bij British Car Centre, dan regelen wij dat voor u. Maar koopt u een auto van iemand anders, een particulier dus, dan moet u dat samen met de verkoper regelen.

Koper

Een kenteken overschrijven kost overal in Nederland € 9,91. Neem als koper een Nederlands Rijbewijs, identiteitskaart of paspoort mee. Dit is namelijk wettelijk verplicht om de overschrijving succesvol af te ronden. Zo weet u zeker dat u diezelfde dag nog in uw zojuist aangeschafte auto kan wegrijden!

Verkoper

Auto verkocht en het kenteken overschrijven bij het Kentekenloket? Neem het papieren kentekenbewijs (deel IB en deel II) of de kentekencard mee en de tenaamstellingscode. Zo komt u als verkoper niet voor verrassingen te staan.

Kentekencard

Is het gelukt om uw auto over te schrijven? Dan krijgt u bij het Kentekenloket het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingcode. Het tweede deel wordt samen met uw kentekencard opgestuurd. De kentekencard is per 1 januari van toepassing en is een vervanger van het papieren kentekenbewijs. De twee delen van de tenaamstellingscode voegt u uiteindelijk dan zelf samen.

WA verzekering

Wist u ook dat zodra een auto is overgeschreven op uw naam, dat het ook wettelijk verplicht is om deze betreffende auto WA te verzekeren? Het is dus belangrijk dat u op tijd een autoverzekering afsluit, zodat u veilig de weg op kan. U hoeft hiermee niet te wachten tot de aanschaf van uw auto, maar kan dit van vooraf al regelen met de verzekeraar.

Categorie: